Проектування грунтообробної фрези для розробки твердих та мерзлих грунтів - Молошніков, Іван Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Розробка конструкції ротора грунтообробної фрези для розроблення задернілих грунтів дала можливість збільшити продуктивність машини. Конструктивний розрахунок показав, що розроблена конструкція працездатна при дотриманні правил виготовлення деталей фрези. Проведене обгрунтування щодо вдосконалення трансмісії грунтообробної фрези, а саме заміни механічного приводу на гідравлічний. Це дозволяє знизити масу агрегату, та зменшити витрату потужності. Проведено обгрунтування принципових схем будови та роботи машини. Описано організацію робіт при використанні агрегату. Висвітлені питанні охорони праці та безпеки життєдіяльності при використанні грунтообробної фрези для розроблення задернілих грунтів в процессі експлуатації.
Keywords: грунтообробна фреза; ротор; ніж; задернілий грунт; привід; технічні вимоги; конструкція