Маятниковий ухиломiр - Богатиренко, Костянтин Іванович; Гурко, Олександр Геннадійович (My University, 2001)
Маятниковий ухиломір, що містить корпус, в якому на кріпленнєвому пристрої розміщений маятник, зв'язаний з компенсаційним пристроєм і пристроєм зняття інформації, що відрізняється тим, що компенсаційний пристрій виконаний в вигляді закріпленого на стрічковому підвісі електродвигуна, який також є і вантажем маятника та на кінцях валу якого розміщені маховики, а пристроєм зняття інформації є розташований на дні корпуса автоколіматор.