Пристрій для вимірювання тимчасових навантажень мостів від рухомого складу - Левтеров, Андрій Іванович; Плєхова, Ганна Анатоліївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Пристрій для вимірювання тимчасових навантажень мостів від рухомого складу містить лазер, оптичний коліматор, вузол розгортки лазерного променя та m фотоприймачів. Всі m фотоприймачів являють собою m послідовно розташованих датчиків динамічного навантаження мостової конструкції, які розміщені на опорах, розташованих на однаковій відстані одна від одної по горизонталі впродовж конструкції та жорстко закріплених на конструкції, що деформується. Вихід кожного m фотоприймача з’єднаний з відповідними m входами блока комутації, який з’єднаний з блоком обробки і реєстрації. Кожний послідовний фотоприймач, що розміщений на опорі, розташований на однаковій відстані один від одного по вертикалі. Перший і m-ий фотоприймачі, лазер, оптичний коліматор і вузол розгортки лазерного променя винесені за межі мостової конструкції, що обстежується. Всі m фотоприймачі, що складаються із n елементів, містять фотодіоди, перед якими розташовані чутлива поверхня і оптичний фільтр, що пропускає промінь тільки певної довжини хвилі лазера. Лазерний промінь з вузла розгортки у горизонтальній площині проходить по відповідному елементу всіх m фотоприймачів без динамічного навантаження та при навантаженні мостової конструкції від суцільного транспортного потоку.
Keywords: мости; пристрій для вимірювання тимчасових навантажень