Дослідження впливу технічного стану паливної системи автомобіля Skoda SuperB на витрату пального - Чухно, Андрій Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета дослідження – дослідити вплив забруднень електромагнітних форсунок на експлуатаційні та екологічні показники бензинових двигунів. Об’єкт дослідження – технологічний процес проведення діагностики систем упорскування палива. Предмет дослідження – система упорскування палива. У дипломній роботі проведено аналіз сучасних систем керування двигуном легкового автомобіля, а також аналіз засобів і методів їх діагностики. Досліджено, що експлуатаційні зміни робочих показників електромагнітних форсунок систем упорскування палива істотно впливають на енергетичні та екологічні характеристики автомобільного двигуна внутрішнього згоряння. Запропоновані методи відновлення працездатності електромагнітних форсунок. Також запропонована методика оцінки працездатності системи упорскування палива легкового автомобіля. Описано організаційні питання і розроблені необхідні заходи пов'язані з безпекою життєдіяльності й охорони праці.
Keywords: АВТОМОБІЛЬ; СИСТЕМА КЕРУВАННЯ; ЗАСОБИ; ДВИГУН; МЕТОДИ; ДІАГНОСТИКА; ФОРСУНКА; ПАЛИВО; СИСТЕМА УПОРСКУВАННЯ