Інженерно-геодезичні роботи по виконавчому зніманню будівельних конструкцій та виконанню розмічувальних робіт - Штонда, Євгеній Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – технологія виконання і обробки результатів інженерно-геодезичних вишукувань геометричних параметрів споруд. Мета дослідження – обробка результатів інженерно-геодезичних вишукувань геометричних параметрів споруд на прикладі будівлі. Метод дослідження – огляд наукової та технічної інформації на основі літературних джерел і нормативних документів. В пояснювальній записці викладено: опис геометричних параметрів об’єкта інженерно-геодезичних вишукувань та ділянки робіт, визначення фізико-географічної та топографо-геодезичної вивченості району, аналіз методів, технологій і черговості виконання комплексу інженерно-геодезичних вишукувань, створення геодезичної основи для подальших робіт, закладка точок в бетоні та маркування на існуючих конструкціях, обробка отриманих даних інженерно-геодезичних вишукувань в програмному комплексі Topocad, складання звіту і тривимірних креслень фасадних конструкцій за результатами інженерно-геодезичних вишукувань. Сфера застосування – проведення інженерно-геодезичних вишукувань.
Keywords: інженерно-геодезичні вишукування; виконання геодезичних робіт у будівництві