Оцінка витрати палива транспортним засобом працюючим на газовому паливі - Захожий, Іван Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Метою роботи є удосконалення методу дослідження паливної економічності і екологічних показників транспортного засобу переобладнаного для роботи на газовому паливі. Об’єктом дослідження є процес теплової підготовки двигуна транспортного засобу. Предметом дослідження дипломної роботи є паливна економічність і екологічні показники транспортного засобу переобладнаного для роботи на газовому паливі. У першому розділі дипломної роботи виконано аналіз напрямів поліпшення паливної економічності і екологічних показників транспортних засобів. Визначено вплив різних факторів і температур оточуючого середовища на паливну економічність і екологічні показники транспортних засобів. .У другому розділі виконано удосконалення методу дослідження паливної економічності і екологічних показників транспортних засобів переобладнаних для роботи на газовому паливі. Третій розділ присвячений перевірки удосконаленого методу досліджень транспортного засобу, переобладнаним для роботи на газовому паливі з системою теплової підготовки.
Keywords: транспортний засоб; двигун; газове паливо; екологічні показники; теплова підготовка двигуна; теплові акумулятори фазового переходу; інформаційна система моніторингу