Оцінка якості транспортних послуг - Сененко, Андрій Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В кваліфікаційній роботі якість транспортної послуги розглядається як ззовні (з позиції споживача), що проявляється через споживчу цінність та характеризує сукупність ознак послуги, яка на думку пасажира здатна повною мірою задовольнити його потребу в переміщені і за яку він згоден сплатити без жалю, та внутрішньо (з позиції підприємства) як сукупність властивостей послуги, яку виділяє перевізник для повного задоволення потреб пасажирів. З метою одержання об'єктивної оцінки рівня якості транспортних послуг з перевезення пасажирів удосконалено методичний підхід до оцінки якості транспортних послуг, що базується на споживчій оцінці та враховує специфічні вимоги надання послуг з перевезення пасажирів: скорочення часу поїздки, забезпечення комфортності; ритмічності перевезень да дотримання графіку руху автобусів на маршруті.
Keywords: якість; управління якістю; якість перевезень; стимулювання якості