Порівняльна оцінка енергетичних витрат за умови різних способів подачі електродного дроту в процесах механізованого дугового зварювання й наплавлення - Лебедєв, Володимир Олександрович; Lebedjev, Volodymyr Oleksandrovych; Лебедев, Владимир Александрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
В роботі розглядається питання обгрунтування зниження енерговитрат за умови дугового зварювання електродом, що плавиться. Виведено та проаналізовано рівняння, що визначає потужність дугового процесу, у якому використовується керована імпульсна подача електродного дроту. Показані перспективи роботи. Обґрунтовано вимоги до приводу та джерела зварювального струму.
Comparative evaluation of energy costs at differ-entmethods of electrode wire supplyin mechanized arc welding processes
Сравнительная оценка энергетических затрат при различных способах подачи электродной проволоки в процессах механизированной дуговой сварки и наплавки
Keywords: електрод; подача; дуговий процес; імпульси; швидкість плавлення; зварювальний струм; математична модель; енергетичні витрати; electrode; feed; arc process; pulses; melting rate; welding current; mathematical model; energy costs; электрод; подача; дуговой процесс; импульсы; скорость плавления; сварочный ток; математическая модель; энергетические затраты; 621.791.75.01:537.523; 10.30977/BUL.2219-5548.2020.91.0.23