Причини порушення геотехнологій у будівництві тунелів і метрополітенів - Смолянюк, Н. В.; Більченко, А. В.; Smolianiuk, N.; Bilchenko, A. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Будівництво підземних транспортних розв’язок і метрополітенів у зв’язку зі своєю специфікою та підвищеною складністю нерідко супроводжується виникненням аварійних ситуацій. Аналіз помилок тунелебудування показав, що порушення геотехнологій є серйозною проблемою, а на виникнення аварій впливає комплекс причин, які складно спрогнозувати через їхній тісний взаємозв’язок.
Reasons for violation of geotechnology during the building of tunnels and subways
Keywords: тунель; метрополітен; аварійні ситуації; будівництво; котлован; геотехнології; tunnel; subway; emergencies; building; foundation pit; geotechnology; 624.21.092; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.93.0.74