Дослідження зовнішньої швидкісної характеристики автомобільного дизеля 4ДТНА1 у широкому діапазоні частот обертання - Парамонов, Михайло Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об’єкт дослідження. Вітчизняний високообертовий автомобільний дизель 4ДТНА1 потужністю 73,5 кВт. Мета дослідження. Метою даного дослідження є вивчення можливості зміни конструкції та регулювальних параметрів вітчизняного автомобільного дизеля 4ДТНА1 для цільового формування його зовнішня швидкісна характеристики у широкому діапазоні частот обертання. Методи дослідження: методи дослідження базуються на фундаментальній теорії теплових двигунів. Методи розрахунку показників робочого процесу двигунів внутрішнього згоряння використані для визначення характеристики зміни крутного моменту за частотою обертання колінчастого вала.
Keywords: зовнішня швидкісна характеристика; дизель; частота обертання