Підвищення рівня економічної безпеки підприємства шляхом удосконалення його ресурсного потенціалу та бізнеспроцесів - Лавренко, Вікторія Вадимівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Дипломна робота бакалавра: 71 с., 8 рис., 34 табл., 28 джерел. БІЗНЕС-ПРОЦЕСИ, РЕСУРСНИЙ ПОТЕНЦІАЛ, ЕКОНОМІЧНА БЕЗПЕКА, ОЦІНКА, РІВЕНЬ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ. Об'єкт дослідження – акціонерне товариство «ХАРКІВСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО АВТОБУСНИХ СТАНЦІЙ». Мета роботи полягає в розробці заходів щодо удосконалення бізнеспроцесів та ресурсного потенціалу як способу підвищення рівня економічної безпеки організації. Для досягнення поставлених цілей було використано наукові методи: критичний аналіз, абстрактно-логічний метод та узагальнення наукового досвіду, що дало змогу вдосконалити принципи оцінки інвестиційної привабливості. У процесі систематизації факторів зовнішнього та внутрішнього середовища, що впливають на інвестиційну привабливість компанії, застосовувалися методи аналізу, синтезу та порівняння. Теоретична значущість роботи полягає в тому що, було виявлено що, удосконалення бізнес-процесів сприяють поліпшенню роботи структурних підрозділів, функціонуванню виробництва, а також підвищенню ефективності діяльності організації. Практична значущість роботи полягає в тому що, організація зможе збільшити основні економічні показники, такі як: виручка, прибуток, рентабельність продукції. Основні економічні показники збільшаться завдяки впровадженню пропонованих заходів. Тим самим організація усуне всі слабкі місця в реалізації бізнес-процесів, що забезпечить виключення ризиків банкрутства і свідчить про досягнення високого рівня економічної безпеки досліджуваної організації.
Keywords: бізнес-процеси; ресурсний потенціал; економічна безпека; оцінка; рівень економічної безпеки