Формування стратегії розвитку підприємства - Сільченко, Кирило Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Теоретичною та методологічною основою роботи стала сукупність наукових праць у галузі економіки, менеджменту, конфліктології, що стосуються питань економічної ефективності виробництва, трансформаційних процесів, функціональних конфліктів, застосування стратегічних підходів у практичному менеджменті; законодавчі та нормативно-правові акти України; аналітичні розрахунки та результати власних досліджень автора. Для виконання поставлених у роботі завдань використано такі загальнонаукові методи: метод пізнання, теоретичного узагальнення й порівняння; метод системного аналізу; метод структурного моделювання; метод економіко-математичного моделювання. Наукове значення цієї роботи полягає в тому, що в ній розвинені теоретико-методичні засади та практичні аспекти формування стратегії розвитку підприємства, розглянуто та проаналізовано фактори, котрі мають вплив на вказаний процес.
Keywords: організаційні зміни; зовнішнє та внутрішнє середовище; підприємство; процес управління; господарська діяльність; стратегія розвитку