Проектування вантажного візка мостового магнітного крану вантажопідйомністю 12,5 т - Кирилюк, Максим Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об'єкт розробки – мостовий електромагнітний кран. Мета проекту – проектування вантажного візка мостового магнітного крана вантажопідйомністю 12,5 т. В даному дипломному проекті розраховані механізм підйому вантажу і механізм пересування візка, визначені основні геометричні розміри металоконструкції, виконано їх компонування, визначені основні геометричні розміри металоконструкції, зроблено розрахунок механізму пересування крана та перевірочні розрахунки основних вузлів та технологічний процес і циклограма складання колодкового гальма. Розроблені заходи з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях. Виконані техніко-економічні розрахунки від впровадження заходів щодо підвищення експлуатаційної надійності.
Keywords: кран магнітний; проектування; візок; розрахунки; механізми; металоконструкція; охорона праці; безпека; економічний ефект