Комп’ютерні системи розпізнавання об’єктів - Погребняк, Ярослав Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи – розробка системи для розпізнавання об’єктів. Об’єкт дослідження – алгоритми розпізнавання об’єктів. Предмет дослідження – математичні та програмні засоби для створення систем розпізнавання об’єктів. Основні задачі: Аналіз використання систем розпізнавання об’єктів. У роботі було досліджено - методи та засоби обробки зображень, створена програма для виявлення об’єктів у відео потоці. Результати атестаційної випускної роботи можуть бути використані для практичного застосування у різних виробничих механізмах.
Keywords: комп’ютерний зір; обробка зображення; об’єкти; образи; нейронна мережа