Організація і удосконалення обліку основних засобів - Токар, Аліна Романівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Мета роботи – теоретичне та практичне обґрунтування рекомендацій з удосконалення обліку основних засобів підприємства. Предмет дослідження – теоретичні, методичні, організаційні аспекти обліку основних засобів. Об’єкт дослідження – система обліку основних засобів в товаристві з обмеженою відповідальністю «ОЛЛ ТРАК ПАРТС». Визначена економічна сутність основних засобів підприємства у сучасній економічній літературі; проведено фінансово -економічний аналіз ТОВ «ОЛЛ ТРАК ПАРТС»; розроблено порядок проведення консервації та розконсервації основних засобів та надано рекомендації щодо удосконалення документального оформлення таких операцій на підприємстві ТОВ «ОЛЛ ТРАК ПАРТС». Практичне значення отриманих результатів полягає в тому, що здійснені дослідження дозволяють вдосконалити облік та аудит наявності та руху основних засобів підприємства на основі використання сучасних та передових методів дослідження.
Keywords: облік; основні засоби; знос; амортизація; оцінка; консервація