Аналіз та моделювання освоєння пасажиропотоків на маршрутах громадського транспорту транспортних систем міст - Левтеров, Андрій Іванович; Козачок, Лариса Миколаївна; Levterov, Andrii; Kozachok, Larisa (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Розроблено метод використання систем комп’ютерної математики для моделювання та прогнозування вхідних часових рядів, при виконанні якого здійснено програмування процесу вирішення. Отримано результати адаптивного алгоритмічного моделювання залежностей пасажиропотоку від часу, що можуть бути використані для побудови розкладів руху роботи транспортних засобів при виконанні пасажирських перевезень громадським міським транспортом.
Analysis and modeling of developing passenger traffic on public transport routes of urban transport systems
Keywords: транспортні системи міст; часові ряди; математичне моделювання; технологічні процеси; інформаційні технології; комп’ютерні системи; urban transport systems; time series; mathematical modeling; technological processes; information technologies; computer systems; 656.072; 656.015; 519; 12.176; 10.30977/BUL.2219-5548.2022.98.0.19