Адаптація маркетингових стратегій підприємства до змін споживчої поведінки в умовах воєнного стану - Чумаченко, Сергій Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У роботі проаналізовано теоретичні основи маркетингової стратегії та особливості її трансформації в кризових умовах. Виконано маркетинговий аудит діяльності ТОВ «Преїз» із застосуванням PESTEL, SWOT та аналізу 4P. Досліджено зміни споживчої поведінки та сегментовано клієнтів за копінг-стилями для точнішого налаштування комунікацій. Розроблено методику оцінки швидкості адаптації стратегії через три інтегральні індекси (гнучкість асортименту, цифровізація каналів, соціальна залученість) і застосовано її на прикладі підприємства. Запроектовано чат-бот для автоматизації обробки онлайн-заявок як частину цифрової трансформації взаємодії з клієнтами. Проведено технікоекономічну оцінку рекомендованих заходів.
Keywords: адаптивний маркетинг; воєнний стан; споживча поведінка; цифрова трансформація; чат-бот; pestel; swot