Підвищення ефективності діяльності підприємства з виробництва виробів із пластмас: підприємницький аспект - Шмирьов, Максим Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження - процеси управління ефективністю діяльності виробничих підприємств. Метою роботи є пошук резервів підвищення ефективності діяльності виробничого підприємства у формі ФОП в контексті підприємницького аспекту. У роботі було використано: метод теоретичного узагальнення, системний підхід, методи економічних досліджень, метод інвестиційного аналізу та фінансового планування, графічний метод. У кваліфікаційній роботі розглянуто теоретичні аспекти забезпечення ефективності діяльності виробничих підприємств, а також аналітичне забезпечення дослідження ефективності діяльності. Окремо запропоновано напрями підвищення ефективності діяльності ФОП Шмирьов С.А. в контексті підприємницького аспекту, зокрема, покращення підприємницької стратегії ФОП за рахунок придбання нового обладнання за договором лізингу. Теоретичне та практичне значення результатів дослідження полягає в дослідженні альтернативних джерел фінансування придбання обладнання з виробництва виробів з пластмас. Кваліфікаційну роботу виконано на замовлення ФОП Шмирьов С.А., результати дослідження впроваджено в господарській діяльності підприємства. За результатами дослідження опубліковано 1 тези наукової доповіді учасника VH Міжвузівської студентської наукової конференції «Тенденції та перспективи розвитку економіки і права ХХІ століття очима молоді» (м. Харків, 2023).
Keywords: підприємство; вироби з пластмас; ефективність; результативність; ФОП; підприємництво