Автоматизація розрахунку дорожніх залізобетонних круглих водопропускних труб для роботи в безнапірному режимі в програмі УКРРВС 21 - Мусієнко, І. В.; Musiienko, I. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У статті проведено аналіз розрахунків водопропускних споруд у сучасних автоматизованих системах: на сьогодні на виробництві використовується програма автоматизованого розрахунку водопропускних споруд ГРІС компанії КРЕДО ДІАЛОГ. Також на стадії розроблення є програма УКРРВС. Найбільш поширеною методикою автоматизованого розрахунку водопропускних споруд є методика за формулою МАДІ/СоюзДорПроекту з більш деталізованими картографічними даними для території України, яку й було взято за основу для автоматизації цього розрахунку. Вирішені такі завдання: аналіз сучасних САПР розрахунку дорожніх водопропускних споруд; розгляд сучасної методики розрахунку дорожніх залізобетонних круглих водопропускних труб для роботи в безнапірному режимі; розроблення алгоритму та програмного коду автоматизації розрахунку; створення інтерфейсу. Для автоматизації розрахунку дорожніх водопропускних труб було модернізовано програму УКРРВС.
Automated calculation of road reinforced concrete round culverts for operation in free-flow mode in program UKRRVS21
Keywords: автоматизований розрахунок; дорожня водопропускна труба; залізобетонна кругла труба; безнапірний режим; алгоритм; automated calculation; road culvert; reinforced concrete round pipe; gravity flow; algorithm; 625.042.1; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.93.0.112