Дослідження динаміки об’ємного гідропривода пересування мобільного підйомника з робочою платформою для обслуговування літаків - Преймак, Юрій Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
У дипломній роботі виконані статичний та дінамічний розрахунки об’ємного гідропривода, встановленого на мобільному пійомнику з робочою платформою, за схемою з одним регульованим насосом та чотирма безредукторними гідромоторами, масою 3700 кг і максимальною швидкістю 6,5 км/год. Виявлені суттєві коливання тиску і частоти обертання гідромоторів залежно від часу збільшення подачі насоса при зрушуванні мобільного підйомника. Розглянуті питання з охорони праці та безпеки у надзвичайних ситуаціях, проведені техніко-економічні розрахунки.
Keywords: мобільний підйомник з робочою платформою; технічне обслуговування аеродромів; об’ємний гідропривод пересування; насос; гідромотор; динаміка гідропривода