Аналіз роботи прогонових будов мостів за типовим проєктом «Випуск 149-62» на сучасні навантаження - Гуцол, Роман Іванович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У роботі представлені основні характеристики конструкцій прогонових будов мостів, побудованих за типовим проектом Випуск 149-62. Визначені основні геометричні характеристики головних балок і діафрагм прогонової будови. Виконано порівняння елементів прогонової будови з різною кількістю діафрагм. Проведено аналіз методів просторового розрахунку ребристих прогонових будов. Виконано обґрунтування методу просторового розрахунку на підставі випробування прогонової будови шляхопроводу, об’єднання головних балок якого виконано за допомогою зварювання закладних деталей у діафрагмах. На прикладі запропонованої моделі прогонової будови виконано розрахунок її напружено-деформованого стану з використанням програмного комплексу ПК «ЛІРА-САПР». Запропоновано варіанти підсилення прогонової будови за рахунок монолітної накладної плити
Keywords: міст; попередньо напружені балки; діафрагмова прогонова будова; монолітна плита; навантаження