Удосконалення методу діагностування автомобіля на роликовому стенді (на прикладі SKODA FABIA) - Владимиров, Євгеній Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
На базі аналізу вимог ДСТУ 3649:2010 обґрунтовані нормативні значення параметрів загального діагностування на роликовому стенді тягово-економічних та гальмівних властивостей автомобілів на прикладі автомобіля SKODA FABIA. Виконане експериментальне визначення опорів обертанню коліс та роликів стенда. Виконане експериментальне визначення моментів інерції коліс з шинами 165/70R14. Виконана оцінка параметрів стійкості та керованості АТЗ в стендових умовах. Розроблено методику розрахунку нормативів перевірки тягових та гальмівних властивостей автомобілів на комбінованому тягово-гальмівному роликовому стенді. Розглянуті питання охорони праці.
Keywords: АВТОМОБІЛЬ SKODA FABIA; ЗАГАЛЬНЕ ДІАГНОСТУВАННЯ; ПАРАМЕТР; НОРМАТИВ; ТЯГОВА СИЛА; ГАЛЬМІВНА СИЛА; УПОВІЛЬНЕННЯ; РОЛИКОВИЙ СТЕНД