Організаційно-методичні аспекти обліку і контролю кредиторської заборгованості підприємства - Тонконог, Катерина Григорівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Обґрунтувано теоретичні положення і розроблено практичні рекомендації з удосконалення організаційно-методичних засад бухгалтерського обліку і контролю кредиторської заборгованості підприємства; проведено аналіз господарської діяльності досліджуваного підприємства, у т.ч. економічний аналіз його кредиторської заборгованості; розвинуто положення щодо аудиту кредиторської заборгованості на підприємстві; надано пропозиції з поліпшення організації обліково-аналітичної роботи з заборгованістю підприємства перед кредиторами. Результати роботи спрямовані на упорядкування ведення бухгалтерського обліку кредиторської заборгованості та поліпшення її контролю, і можуть бути застосовані у процесі вдосконалення облікового процесу на підприємстві.
Keywords: кредиторська заборгованість підприємства; розрахунки з постачальниками і підрядниками; поточна заборгованість; бухгалтерський облік; організація обліку; регістр обліку; аналіз; внутрішній аудит; контроль