Зносостійкість сплаву ВТ6 з комплексними покриттями на основі хрому та алюмінію - Лоскутова, Т. В.; Хижняк, В. Г.; Погребова, І. С.; Смокович, І. Я.; Кузьменко, Т. М.; Погребова, И. С.; Смокович, И. Я.; Loskutova, T.; Khyzhnyak, V.; Pogrebova, I.; Smokovich, I.; Kuzmenko, T. M. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
У роботі наведені результати досліджень фазового та хімічного складів, структури та властивостей титанового сплаву ВТ6 з хромоалітованими покриттми. Показано, що зносостійкість в умовах тертя ковзання без змащування сплаву ВТ6 з хромоалітованими покриттями виявилась вищою у 2,0 – 3,5 рази за зносостійкість вихідного сплаву ВТ6 (HRC 3,6).
Износостойкость сплава ВТ6 с комплексными покрытиями на основе хрома и алюминия
Wear resistance of VT6 alloy with complex coatings based on chromium and aluminum
Keywords: титан; алюміній; хром; покриття; знос; алюминий; покрытия; износ; titanium; aluminum; chrome; coating; wear; 621.785