Спосіб визначення імпульсної характеристики вимірювального каналу тиску - Хоботова, Еліна Борисівна; Даценко, Віта Василівна; Ларін, Василь Іванович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Спосіб синтезу мультиметалевого фериту з сорбційними властивостями, що включає змішування відпрацьованих сульфатних мідно-цинкових розчинів при перемішуванні і нагріванні з лугом і сіллю заліза, згідно з корисною моделлю, як первісні компоненти використовують відпрацьовані технологічні розчини на основі сульфатів міді і цинку, як солі заліза використовують реагент Fe2(SO4)3, який вводять у співвідношенні (Cu2++Zn2+):Fe3+=1:1, значення рН підтримують в інтервалі 10-10,5, ступінь феритизації підвищують за рахунок реагування гідроксидів і утворення -Fе2О3 при нагнітанні кисню і введенні реагенту Nа2SО3 у співвідношенні Fe3+:Na2SO3=1:0,5, в результаті чого отримують мультиметалевий ферит, який відокремлюють від рідкої фази за допомогою постійного магніту в поліетиленовій упаковці, відмивають ферит від водорозчинних солей малим об'ємом води, проводять контрольний аналіз мінерального, оксидного складу, намагніченості та сорбційних властивостей фериту, а лужний фільтрат, що відділяють від осаду солей, повертають до технологічного циклу.
Keywords: мультиметалевий ферит; охорона навколишнього середовища; стічні води; очищення промислових стічних вод