Удосконалення перевезення металевих труб компанією «Метінвест» - Мамлюк, Олександр Михайлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – процес перевезення металевих труб компанією «Метінвест». Мета роботи – удосконалення перевезення металевих труб компанією «Метінвест» за рахунок впровадження ефективних технологічних рішень. Метод дослідження – аналітично-практичний, математичний. Для удосконалення технології перевезень була проведена маршрутизація перевезення металевих труб компанією «Метінвест». Побудовано два маятникових та чотири колових маршрутів. За критеріями найбільшої продуктивності та найменшої собівартості вибрано доцільну марку автомобіля MAN 14 з вантажопідйомністю 8 тонн. З метою покращення обслуговування замовників було виконано узгодження роботи автомобілів і посту навантаження. Компанія «Метінвест» отримала позитивний річний економічний ефект 1459390,89 гривні, що свідчить про доцільність впровадження запропонованих заходів щодо удосконалення технології перевезення металевих труб. Керівництво компанії «Метінвест» прийняло до розгляду питання про впровадження результатів в 2024 році. Результати дослідження можуть бути використані в удосконаленні роботи підприємств, які надають послуги по перевезенню металевих труб в містах України.
Keywords: технологія; перевезення; металеві труби; маршрут; узгодження; економічний ефект