Відновлення автодорожнього мосту в Луганській області. - Орлов, Євгеній Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Основними задачами є: Аналіз технічного стану існуючого моста через р. Сіверський Донець в Луганській області. Визначення основних нормативних вимог проєктування. Розробка варіантів реконструкції мосту, їх статичних схем та типів поперечних перерізів, конструкції проїзної частини, опорних частин та підсилення головних балок. Розрахунок існуючої (збереженої) прогонової будови з полегшеною накладною плитою з визначенням зусиль від постійного та тимчасового навантаження з використанням ПК «ЛІРА-САПР». Розробка конструкції прогонових будов з використанням сучасних попередньо напружених балок об’єднаних монолітною залізобетонною плитою.
Keywords: автодорожній міст; прогонова будова; реконструкція; підсилення головних балок; ПК «ЛІРА-САПР»; метод скінченних елементів