Дослідження впливу добавки біопалива на зміну кількості фактичних смол у дизельному паливі - Пилипець, Таїсія Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
В результаті досліджень було встановлено, що найбільш оптимальною добавкою в дизельне паливо є ріпакова олія. Це відновлюване джерело енергії та має мінімальний вплив на якісні показники дизельного палива. Крім цього було встановлено, що додавати ріпакову олію до дизельного палива можна до 50%.
Keywords: дизельне паливо; рапс; присадки; добавки; експлуатаційні властивості автомобілів; паливна економічність; фактичні смоли