АНАЛІЗ ВАРІАЦІЙНИХ МЕТОДІВ ОПТИМАЛЬНОГО КЕРУВАННЯ НЕСТАЦІОНАРНИМИ КОЛИВАННЯМИ МЕХАНІЧНИХ СИСТЕМ - Ловейкін, В. С.; Човнюк, Ю. В.; Ромасевич, Ю. О.; Ловейкин, В. С.; Loveykin, V.; Chovnuk, Yu.; Romasevich, Yu. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2012)
Проведено аналіз варіаційних методів оптимального керування нестаціонарними коливаннями механічних систем. Зазначено принцип максимуму для кранових систем. Знайдено зв’язок принципу максимуму Л.С. Понтрягіна з методами класичного варіаційного числення. Наведено обґрунтування достатніх умов оптимальності В.Ф. Кротова, для яких намічено конструктивні шляхи вибору функції Р. Беллмана.
АНАЛИЗ ВАРИАЦИОННЫХ МЕТОДОВ ОПТИМАЛЬНОГО УПРАВЛЕНИЯ НЕСТАЦИОНАРНЫМИ КОЛЕБАНИЯМИ МЕХАНИЧЕСКИХ СИСТЕМ
ANALYSIS OF VARIATION METHODS FOR OPTIMUM CONTROL OF NON-STATIONARY OSCILLATIONS IN MECHANICAL SYSTEMS
Keywords: аналіз; варіаційні методи; оптимізація; оптимальне керування; нестаціонарні коливання; механічні системи; анализ; вариационные методы; оптимизация; оптимальное управление; нестационарные колебания; механические системы; analysis; variation methods; optimization; optimum control; non-stationary oscillations; mechanical systems; 681.513.5