Дослідження частотних методів в інтелектуальній вимірювальній інформаційній системі дорожньої машини - Міщенко, Богдан Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У роботі досліджені акустичні сигнали двигунів дорожніх машин, які працюють на різних видах палива. Проаналізовані основні джерела акустичних сигналів, які виникають під час роботи двигуна дорожньої машини, а також основні акустичні показники роботи двигуна автомобіля. Розроблені пропозиції щодо використання спектрального аналізу для дослідження акустичні сигнали двигунів автомобілі, що працюють на різних видах палива. Побудовані спектри акустичних сигналів двигунів автомобілів під час їх роботи на різних оборотах та різних видах палива. Аналіз форм спектрів дозволив виділити особливості частотних характеристик роботи двигуна на різних видах палива, що у подальшому може бути використано для діагностики несправностей двигунів автомобілів.
Keywords: акустичні сигнали двигунів автомобілів; діагностика несправностей двигунів; спектр сигналу; спектральний аналіз