Вдосконалення захисту лакофарбового покриття легкових автомобілів від впливу зовнішнього середовища технологією Plasti Dip - Щербань, Дмитро Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Кузов є основним несучим елементом, що сприймає навантаження, яке передається йому від коліс через елементи підвіски. Крім того, на кузов діють сили тяжіння самого автомобіля, водія і пасажирів, а також вітер. Кузов піддається в процесі експлуатації дії атмосферних опадів, а це важливо враховувати при підборі матеріалу для його виготовлення. Поряд з цим форма кузова, його поверхня і забарвлення повинні відповідати сучасним естетичним вимогам. У даній роботі розглянуті види дефектів кузовних елементів легкового автомобіля, що виникають від впливу зовнішнього середовища. Виконано аналіз факторів, що впливають на корозійний знос деталей автомобілів. Способи та засоби захисту від корозії кузова автомобіля. Проведено моніторинг захисту кузовних елементів легкового автомобіля спеціальною рідкою гумою Plasti Dip і технології її нанесення. Запропоновано показники оцінки міцності зчеплення рідкої гуми з кузовом легкового автомобіля.
Keywords: кузов; корозійний знос; захист лакофарбового покриття; рідка гума; міцність зчеплення