Проектування малогабаритної сніговбиральної машини для комунального господарства. Частина 1. Розробка навісного робочого обладнання - Кулик-Бедухов, Володимир Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження - малогабаритне самохідне шасі класу 5 кН. Мета роботи - розробка навісного робочого обладнання малогабаритної сніговбиральної машини для виконання сніговбиральних робіт. Проведено огляд конструкцій вітчизняних та зарубіжних малогабаритних снігозбиральних машин. Визначені основні переваги, недоліки та напрямки розвитку снігозбиральної техніки. На основі проведеної роботи запропонована нова конструкція малогабаритної снігов-биральної машини. Метод дослідження – аналітично-графічний В роботі проведено розрахунки, що підтверджують надійність і працездат-ність конструкції. В розділ охорони праці приведено заходи по створенню нормаль-них та нешкідливих санітарно-гігієнічних норм праці та заходи по забезпеченню без-печних умов праці.
Keywords: сніговбиральна машина; конструкція; міцність; продук-тивність; робочий орган