Пiдсилювач приводу зчеплення автотранспортного засобу - Богомолов, Вiктор Олександрович; Клименко, Валерiй Iванович; Алексеєв, Роман Васильович (My University, 2013)
Підсилювач приводу зчеплення, що містить силовий елемент, в корпусі якого розташовано поршень, виконаний з можливістю осьового переміщення та утворюючий штокову та атмосферну порожнини, блок керування тиском повітря на поршень, який відрізняється тим, що блок керування виконано у вигляді електронного блока керування тиском повітря на поршень через впускний і випускний електропневмоклапани, які, в свою чергу, пневматично зв'язані зі штоковою порожниною, а в корпусі силового елемента розташовано датчик переміщення поршня, електрично зв'язаний з електронним блоком керування по зворотному зв'язку.
Keywords: гiдропневмопривiд