УТОЧНЕННЯ СУТНОСТІ ЕЛЕКТРОННИХ ГРОШЕЙ - Ковальова, Т. В.; Ковалева, Т. В.; Kovalyova, T. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2017)
Предметом дослідження у статті є комплекс теоретичних і практичних питань, пов’язаних з електронними грошима як одним із сучасних і прогресивних інструментів розрахунків. Значна кількість точок зору науковців щодо сутності електронних грошей говорить про відсутність одностайної думки з цього приводу, що негативно впливає на використання цієї форми грошей. Тому метою дослідження було обрано уточнення сутності електронних грошей. На основі аналізу, узагальнення та системати-зації наукових та нормативних джерел було запропоновано уточнене визначення електронних грошей, вказано на відмінність його від інших визначень. У дослідженні приділено велику увагу ряду специфічних особливостей, зумовлених технологією проведення розрахунків у мережі Інтернет.
УТОЧНЕНИЕ СУТИ ЭЛЕКТРОННЫХ ДЕНЕГ
CLARIFYING THE ESSENCE OF ELECTRONIC MONEY
Keywords: гроші; електронні гроші; грошові кошти; розрахунки; платіжний інструмент; деньги; электронные деньги; денежные средства; расчеты; платежный инструмент; money; electronic money; money resources; funds transfers; payment instrument; 339.74