Вплив поверхневого зміцнення твердосплавного інструменту на оброблюваність високоміцного чавуну - Лалазарова, Н. О.; Афанасьєва, О. В.; Попова, О. Г.; Lalazarova, N.; Afanasieva, О.; Popova, O.; Лалазарова, Н. А.; Афанасьева, О. В.; Попова, Е. Г. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
Встановлено, що покращити оброблюваність високоміцного чавуну під час обробляння твердосплавним інструментом можна за допомогою збільшення здатності інструменту до опору втомному зношенню, який зумовлений здебільшого неоднорідністю високоміцно-го чавуну. Ефективним методом підвищенння надійності твердосплавного інструменту є поверхневе пластичне деформування дробострумінним обробленням за допомогою невеликого округлення різальних кромок і збільшення міцності.
The influence of surface strengthening of hard-alloy tool on high strength cast iron manufacturability
Влияние поверхностного упрочнения твердосплавного инструмента на обрабатываемость высокопрочного чугуна
Keywords: високоміцний чавун з кулястим графітом; структура; оброблюваність; дробострумінне зміцнення; твердосплавний інструмент; ductile cast iron; structure; machinability; shot blasting; carbide tool; структура; обрабатываемость; дробеструйное упрочнение; твердосплавный инструмент; 621.91.01; 10.30977/BUL.2219-5548.2020.88.1.119