Електромеханiчний пристрiй перетворення кiнетичної енергiї в електричну з пружинним накопичувачем - Гнатов, Андрiй Вiкторович; Аргун, Щасяна Валiковна; Дзюбенко, Олександр Андрiйович (My University, 2017)
Електромеханічний пристрій перетворення кінетичної енергії в електричну з лінійним електрогенератором, що містить корпус з натискною кришкою, в якому співвісно розміщено ротор і статор, з можливістю їх переміщення один відносно одного, при цьому ротор виконано з суцільних неодимових магнітів, однакові кінці обмоток статора з'єднано між собою та виходять до електричного випрямляча, який випрямляє змінний струм та заряджає ємнісний нагромаджувач - іоністор, який через діод заряджає акумуляторну батарею, яку через вимикач підключено до навантаження, який відрізняється тим, що ротор електрогенератора виконано у вигляді ротора електричної машини з неодимовими магнітами, що обертається відносно своєї осі під дією плоскої спіральної пружини, яка натягується від рейки приводу електрогенератора через шестірню приводу електрогенератора.
Keywords: електричнi машини; електротехнiка