Деякі підходи до розроблення ресурсів для самонавчання іноземних мов у технічному університеті - Саєнко, Наталія Віталіївна; Saienko, N. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У статті проаналізовано поняття самонавчання, яке розглядається як самостійне вивчення додаткового матеріалу до основного курсу, як процес навчання, під час якого здобувач освіти бере на себе відповідальність за власне навчання, визначення його мети, розроблення та планування власної програми навчання й оцінювання результатів своєї діяльності. Визначені особливості самонавчання іноземних мов обумовлені наявністю великої кількості ресурсів завдяки розвитку інформаційних технологій. Зазначена функція викладача як помічника у виборі ресурсів та розробленні індивідуальних планів самонавчання. Проаналізовано досвід створення власних ресурсів для самонавчання здобувачів англійської мови за допомогою технології аудіовізуального перекладання.
Some approaches to the development of resources for self-directed learning of foreign languages in a technical university
Keywords: самонавчання; іноземна мова; технічний університет; аудіовізуальне перекладання; self-directed learning; foreign language; technical university; audiovisual translation; 378.147; 10.30977/BUL.2219-5548.2023.101.1.177