Управління персоналом підприємства на засадах корпоративної соціальної відповідальності - Кролевецький, Євгеній Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В кваліфікаційній роботі: - удосконалено методичний підхід до формування соціально відповідальної HR-стратегії підприємства шляхом інтеграції адаптованої до воєнних умов піраміди КСВ А. Керролла у систему управління персоналом. Це дозволило структурувати HR-стратегію відповідно до п’яти рівнів відповідальності (економічної, правової, етичної, соціальної та філантропічної) і забезпечити узгодженість стратегічних HR-цілей із соціальними викликами функціонування підприємства в умовах воєнного стану; - набув подальшого розвитку підхід до оцінювання соціальної та економічної ефективності HR-стратегії, який базується на поєднанні кількісних і якісних показників (плинність кадрів, продуктивність праці, рівень залученості персоналу, показники безпеки праці та добробуту). Запропонована система KPI дозволяє комплексно оцінювати результативність управління персоналом, виявляти кадрові ризики та обґрунтовувати доцільність упровадження соціально відповідальних HR-заходів.
Keywords: персонал; управління персоналом; ксв; корпоративна культура; система управління персоналом