Визначення напружено-деформованого стану жорстких аеродромних покриттів від багатоколісного навантаження надважкого літака - Бєлятинський, А. О.; Першаков, В. М.; Талах, С. М.; Дубик, О. М.; Bieliatynskyi, A.; Talah, S.; Pershakov, V.; Dubik, O.; Белятинский, А. А.; Талах, С. М.; Першаков, В. Н.; Дубик, А. Н. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
У статті виконано чисельні дослідження напружено-деформованого стану жорстких аеродромних покриттів від багатоколісного навантаження надважкого літака. Проаналізовані публікації в сфері розрахунку та конструювання жорстких аеродромних покриттів. За результатами чисельного розрахунку побудовані епюри згинальних моментів, переміщень та реакцій ґрунтової основи.
The stress-strain state determination of the rigid aerodrome pavements by the impact of multiwheel super-heavy aircraft load
Определение напряженно-деформированного состояния жестких аэродромных покрытий от многоколесной нагрузки сверхтяжелого самолета
Keywords: аеродромне покриття; надважке крупнофюзеляжне повітряне судно; напружено-деформований стан; чисельний розрахунок; aerodrome pavement; super-heavy wide body aircraft; stress-strain state; numerical calculation; аэродромное покрытие; сверхтяжелое крупнофюзеляжное воздушное судно; напряженно-деформированное состояние; численный расчет; 656.71–046.32 (045); 10.30977/BUL.2219-5548.2020.89.0.59