Проектування інформаційно-логістичних і навчальних сиситем управління випробувальних лабораторій - Шатіхіна, Валерія Євгеніївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Постійно стоїть задача зменшення ризику виникнення невідповідності чи невідповідної роботи. Автоматизація процесів управління в лабораторії і перехід до автоматизованого керування ризиками є актуальною задачею. Поряд з цим, стоїть інша, не менш важлива, задача: практичне навчання фахівціввипробувачів та менеджерів випробувальних лабораторій. Особливо це питання є актуальним в умовах тенденції переходу до дистанційного навчання та обмеження доступу до діючих лабораторій. В роботі вирішено питання створення інформаційно-логістичної системи управління випробувальної лабораторії на основі миследіяльністної методології, а саме з розподілом усієї системи на фази, рівні і функції, наведено результат практичної реалізації такого рішення та синтезовано на його основі концепт віртуального тренажера випробувальної лабораторії орієнтованого на формування у студентів професійних і надпрофесійних (soft skills) знань, умінь і навичків самостійно приймати рішення та формувати індивідуальні рішення щодо розв’язання певних ситуацій.
Keywords: система управління; випробувальна лабораторія; миследіяльністна методологія; віртуальний тренажер; система якості; технічні вимоги; метрологічне забезпечення