Оцінка впливу зміни характеристик шин у процесі експлуатації на динаміку гальмування автомобілів - Бурняшев, Микита Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета дослідження – метою дослідження є підвищення безпеки використання легкових автомобілів шляхом забезпечення граничного порогу ефективності гальмування за відносним зносом шин. Об’єкт дослідження – процес зміни гальмівної динаміки легкових автомобілів у період експлуатації. Предмет дослідження – встановлення залежності зміни ефективності гальмування легкового автомобіля від відносного зносу шин. У дипломній роботі на прикладі легкових автомобілів закордонного виробництва за допомогою узагальненої математичної моделі розглянуто можливості перспективи подальшого використання коефіцієнта ефективності застосування моделі шини, як динамічної моделі, яка включає конструктивні параметри шини та фрикційних поверхонь гальм, коефіцієнта зчеплення шин з опорною поверхнею дороги, початкову швидкість гальмування автомобіля й час гальмування.
Keywords: дослідження; легковий автомобіль; зміна гальмівної динаміки; коефіцієнт використання моделі шини