Обгрунтування заходів з організації дорожнього руху на ділянці 81-140 км автомобільної дороги М-18 - Цвільов, Андрій Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об'єкт дослідження: дорожній рух на ділянці дороги М-18. Мета: удосконалення організації дорожнього руху на ділянці автомобільної дороги М-18. Метод дослідження: камеральний аналіз, аналітичний, статистичний. Отримані результати: проведено аналіз підсумкових коефіцієнтів аварійності та коефіцієнтів безпеки, розроблено заходи, що покращують значення коефіцієнтів аварійності та безпеки, зменшують кількість дорожньо - транспортних пригод. Розроблено локальні заходи, що підвищують рівень безпеки та покращують умови руху на окремих ділянках дороги. Рекомендації з впровадження – розроблені заходи з підвищення рівня безпеки дорожнього руху та методику аудиту функціонування автомобільної дороги можна використовувати для визначення потенційно небезпечних ділянок на типових елементах автомобільних доріг. Застосування на типових ділянках запропонованих заходів по підвищенню безпеки руху призведе до зменшення втрат (соціальних та економічних) та підвищення загальної дорожньої безпеки. Область застосування – автомобільний транспорт, автомобільні дороги загального користування.
Keywords: організація дорожнього руху; дорожні умови; дорожньо-транспортна пригода; технічні засоб; и регулювання руху; інтенсивність транспортного потоку