Підвищення ефективності доставки кондитерської продукції в м. Харків - Лісовол, Кристина Артемівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У дипломній роботі розглядаються питання розробки раціональної системи доставки кондитерських виробів у торгівельні мережі магазинів «АТБ» і «Посад» Салтівського району міста Харкова. Для досягнення мети дипломної роботи розроблено методику формування раціональної системи розвізних маршрутів доставки кондитерських виробів у торгівельні мережі, основою якої є використання точних координат торгових точок магазинів «АТБ» і «Посад» у Салтівському районів міста Харкова, що сприяє скороченню непродуктивних пробігів автомобілів на маршрутах. В якості обмежень при формуванні системи розвізних маршрутів використано: кількість пунктів завезення та вантажність автомобіля. Для розробки системи розвізних маршрутів використано програмний продукт RAZV.BAS, основою алгоритму якого є метод Кларка-Райта. В результаті виконання дипломної роботи проведено економічну оцінку розробленої системи маршрутів доставки кондитерських виробів у торгівельні мережі магазинів «АТБ» і «Посад» Салтівського району міста Харкова, за рахунок введення нових маршрутів і використання раціональної марки автомобіля існує можливість отримання загального річного економічного ефекту в розмірі 141882,5 грн.
Keywords: кондитерські вироби; ефективність; розвізні маршрути; доставка вантажів; дрібні партії