ВИЗНАЧЕННЯ ЗУСИЛЛЯ РОЗВАНТАЖЕННЯ ҐРУНТУ З КОВША СКРЕПЕРА З НАПІВКРУГЛИМ ДНИЩЕМ - Хмара, Л. А.; Баєв, С. В.; Спільник, М. А.; Баев, С. В.; Спильник, М. А.; Khmara, L.; Bаev, S.; Spilnik, M. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2014)
Розглядається теоретичний аналіз процесу розвантаження ковша скрепера з напівкруглим днищем із примусовим розвантаженням. Теоретичний аналіз дозволяє розраховувати залежність зміни маси ґрунту від положення задньої стінки відносно довжини днища скрепера, а також зусилля, необхідні для його розвантаження.
ОПРЕДЕЛЕНИЕ УСИЛИЯ РАЗГРУЗКИ ГРУНТА ИЗ КОВША СКРЕПЕРА С ПОЛУКРУГЛЫМ ДНИЩЕМ
DETERMINATION OF EFFORTS TO UNLOAD SOIL FROM A SCRAPER BUCKET WITH A SEMICIRCULAR BOTTOM
Keywords: скрепер; теоретичний аналіз; розвантаження; маса ґрунту; зусилля; теоретический анализ; разгрузка; маса грунта; усилия; scraper; theoretical analysis; unloading; soil mass; efforts; 621.878.6