Підвищення екологічної безпеки виробництва картону із вторинної сировини - Павлов, Олександр Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В роботі проведено аналіз впливів виробничої діяльності підприємств целюлозно-паперової галузі на навколишнє середовище при використанні вторинної сировини (макулатури), аанліз способів поводження з влокнистим скопом, який формується при переробці макулатури. Проведено аналіз відходів підприємства ТОВ «ПКПФ-Україна, складу стічних вод та системи очистки. Запропоновано вдосконалити систему очистки стічних вод та проаналізовано особливості процесу утилізації волокнистого скопу шліхом формування паперових плит.
Keywords: целюлозно-паперова галузь; целюлоза; макулатура; волокнистий скоп; відходи; система очистки; плита; утилізація