Удосконалення технологічного процесу перевезення пасажирів на міському маршруті №43е «ст. м. «Холодна Гора» – Залютине (1-й Золочівський пров.)» - Соболев, Микола Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Запропоновані технологічні рішення дозволяють підвищити якість транспортного обслуговування пасажирів на маршруті та передбачають коригування графіку роботи автобусів протягом дня. За результатами визначення собівартості перевезення пасажирів встановлено, що раціональним є використання поточної моделі автобусу ЗАЗ А07А при якій собівартість перевезення пасажира складатиме 15,61 грн. На основі інформації про зміну пасажиропотоку визначено, що протягом дня необхідно виконати 42 рейси. Необхідна кількість автобусів на маршруті залишилась незмінною та складає 2 автобуси. Розроблений графік роботи автобусів враховує вимоги щодо тривалості робочого часу та часу відпочинку водіїв та дозволив раціонально розподіл їх роботу протягом дня. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані при організації транспортного обслуговування пасажирів на міському маршруті №43е «ст. м. «Холодна Гора» – Залютине (1-й Золочівський пров.)». Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: міський пасажирський транспорт; маршрут; зупинний пункт; розклад руху; пасажиропотік