Розробка стратегії розвитку підприємства - Шабанов, Аллахверді (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об'єкт дослідження – товариство з обмеженою відповідальністю "Світ хобі". Метою роботи є розробка стратегії розвитку ТОВ "Світ хобі" з урахуванням актуального споживчого запиту, фактичних ризиків і загроз, а також довгострокових цілей компанії в рамках сфери її діяльності. Метод дослідження – методи аналізу та синтезу, групування і узагальнення, порівняльний аналіз, графічний метод, методи статистичного та економічного аналізу, експертні оцінки. Практична значущість даної роботи полягає в тому що, представлена стратегія розвитку повністю враховує глобальні цілі підприємства і рівень фінансових і виробничих можливостей ТОВ "Світ хобі", а також специфіку організації управління процесами робіт, заснованими на умовах виробництва основного продукту. Оцінка проєкту показала високу ефективність і значну перевагу над аналоговими можливими рішеннями складеної стратегії розвитку як у фінансовому, так і в показовому ключі.
Keywords: стратегія; стратегія розвитку; маркетинг; ризик; форми стратегії