Інформаційна технологія проектування комплекту засобів обробки вантажу - Півнев, Владислав Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Розвиток вантажно-розвантажувальних операцій транспортних процесів вимагає сучасних підходів до процесу обробки вантажів. На основі новітніх інформаційних технологій збільшується якість обслуговування та пропускна здатність вантажних терміналів. Об'єктом дослідження є засоби обробки вантажу вантажно-розвантажувальних операцій. Предметом дослідження є розробка інформаційної технології проектування комплекту засобів обробки вантажу. Метою роботи є підвищення ефективності і швидкості проведення вантажно-розвантажувальних операцій за рахунок інформаційної технології проектування комплекту засобів обробки вантажу. Задача вирішується методами системного підходу, статистичного аналізу, оцінки та оптимізації даного типу об’єктів, методами формалізації та моделювання. За допомогою пакету програмування Microsoft Exсel наводиться приклад вибору комплекту засобів обробки вантажу. Проводиться оцінка результатів та їх техніко-економічне обґрунтування.
Keywords: вантаж; інформаційна система; ефективність; комплект; метод; модель; обладнання; обробка; оптимізація; сенсор; технологія