Комплекс інженерно-геодезичних вишукувань на ділянці автомобільної дороги Т1401 Смільниця – Старий Самбір з км 12+000 до км 14+984. Частина 1. Виконання польових інженерно-геодезичних вишукувань - Тертишна, Аліна Олексіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В результаті виконання кваліфікаційної роботи виконано: аналіз законодавчих та нормативних актів України, що стосуються інженерно-геодезичних вишукувань, включаючи збір загальних відомостей про технологію цих вишукувань, а також ретельний огляд методів геодезичної зйомки місцевості та функціональних характеристик інструментів для топографічної зйомки. Вивчення інформації про об'єкт вишукувань та оцінка топографо-геодезичної вивченості району досліджень. Розробка планово-висотного знімкового обґрунтування для топографічного знімання, включаючи визначення планово-висотного положення точок за допомогою глобальної навігаційної супутникової системи. Проведення топографічної зйомки ділянки вишукувань вздовж ділянки автомобільної дороги Т1401 Смільниця – Старий Самбір від км 12+000 до км 14+984.
Keywords: вишукування; геодезичні вимірювання; глобальні навігаційні супутникові системи; опорна геодезична мережа; рельєф; тахеометр