Розробка бази механізації з постом обкатки ДВЗ БДМ - Пею, Ростислав Костянтинович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єктом дипломного проекту є база механізації з постом обкатки ДВЗ БДМ. Мета проекту – підвищення ефективності роботи парку машин для дорожнього будівництва за рахунок зменшення тривалості їх перебування в ТО та ремонті шляхом впровадження стенда для обкатки двигунів внутрішнього згоряння БДМ. У дипломному проекті розглянуто питання технічної експлуатації парку машин для дорожнього будівництва і виконано розрахунки бази механізації і окремих елементів стенда для обкатки двигунів та розроблено відповідні креслення. Розраховано економічний ефект від впровадження стенда. Розглянуто питання охорони праці та безпеки при НС щодо бази механізації зі спеціалізованою ділянкою для випробувань гідронасосів та виконано розрахунки заземлення стенду.
Keywords: база механізації; виробнича програма; виробничий корпус; генеральний план; пост обкатки ДВЗ; заземлення